بهترین زمان برای سونوگرافی رحم و تخمدان

بهترین زمان برای سونوگرافی رحم و تخمدان


بهترین زمان برای سونوگرافی رحم و تخمدان

بهترین زمان برای سونوگرافی رحم و تخمدان به مشکلات رحم و تخمدان بستگی دارد. به طور مثال اگر قصد دارید برای سونوگرافی بارداری اقدام کنید، 3 ماهه اول، دوم و سوم بارداری زمان بسیار مناسبی برای بررسی وضعیت جنین می‌باشد.

اگر علائم کیست رحم و مشکلاتی مانند خونریزی غیر طبیعی یا درد لگن در هر زمانی از دوران قاعدگی مشاهده می‌شود، باید در اسرع وقت برای انجام سونوگرافی اقدام کنید. بنابراین نمی‌توان زمان دقیقی برای انجام سونوگرافی رحم مشخص کرد.

اگر هدف بیمار از سونوگرافی رحم بررسی سلامت تخمدان‌ها و تعیین زمان تخمک‌گذاری است، باید بین 5 تا 10 سیکل قاعدگی برای سونوگرافی اقدام کند. زنانی که تحت درمان باروری هستند بهتر است سونوگرافی را در زمان‌های مختلف چرخه قاعدگی انجام دهند.

بهترین زمان برای سونوگرافی رحم و تخمدان

بهترین زمان برای سونوگرافی رحم و تخمدان

سونوگرافی رحم چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی رحم انواع مختلفی دارد که هر کدام به شکل خاصی انجام می‌شوند. یک روش ثابت  به طور کلی برای انجام سونوگرافی رحم و استفاده از دستگاه اولتراسوند وجود دارد.

برای انجام سونوگرافی رحم بیمار روی تخت دراز می‌کشد. یک ماده ژل مانند روی سطح پوست مالیده می‌شود. سپس مبدل سونوگرافی روی سطح پوست شکم حرکت داده شده و امواج صوتی را به سمت اندام‌های داخلی بدن ارسال می‌کند. این امواج به بافت‌های داخلی بدن برخورد می‌کنند و سپس بازتاب می‌شوند. امواج اولتراسوند به شکل تصویری روی صفحه کامپیوتر نشان داده می‌شوند.

کاربرد سونوگرافی رحم

  • تغییر در شکل مثانه
  • طول و ضخامت دهانه رحم
  • بررسی جریان خون اندام‌های لگنی
  • ناهنجاری در ساختار آناتومیک رحم
  • خونریزی بعد از یائسگی
  • بررسی حاملگی خارج از رحم
  • در دوران بارداری نظارت بر رشد جنین
  • ارزیابی شرایط خاص جنین
  • تعیین اندازه، شکل و موقعیت رحم و تخمدان
  • تعیین ضخامت، وجود مایعات یا توده در آندومتر و میومتر
کاربرد سونوگرافی رحم

کاربرد سونوگرافی رحم

آمادگی قبل از سونوگرافی رحم و تخمدان

بهتر است قبل از انجام سونوگرافی رحم و تخمدان به برخی از نکات و آمادگی‌ها توجه داشته باشید.

  • در اغلب موارد مثانه باید پر باشد. در این مورد بیمار قبل از انجام سونوگرافی باید با پزشک خود مشورت کند. در برخی از سونوگرافی‌ها مانند سونوگرافی شکم اگر مثانه پر باشد باعث شفافیت تصویر می‌شود. زیرا گازهای روده را به سمت بالا هدایت می‌کند. گازهای روده به عنوان مزاحم تلقی می‌شوند و بر کیفیت تصاویر تاثیر بسزایی دارند.
  • برای پر شدن مثانه، بیمار می‌تواند از مایعاتی مانند چای، آب و آبمیوه مصرف کند. بهتر است مایعات گاز‌دار مانند نوشابه مصرف نشود.
  • زنان باردار تا قبل از 12 هفتگی باید مثانه‌ی آن‌ها برای سونوگرافی پر باشد اما برای ماه‌های بعد نیازی به پر بودن مثانه نیست.
  • هنگام انجام سونوگرافی نباید مانعی بین پروب دستگاه و سطح پوست وجود دارد. سطح پوست باید با یک ماده ژل مانند پوشیده شود.

انواع سونوگرافی رحم

سونوگرافی رحم بر اساس اهدافی در تکنیک‌های مختلفی قرار دارد، که هر کدام از آن‌ها کاربرد خاص خود را دارند و به شکل متفاوتی انجام می‌شوند. در ادامه انواع سونوگرافی رحم و تکنیک‌های آن را شرح خواهیم داد.

سونوگرافی شکم

سونوگرافی رحم برای افرادی انجام می‌شود که به بیماری زنان مبتلا هستند، و مشکلاتی مانند نامنظم بودن دوره قاعدگی، یائسگی زودرس، کیست تخمدان و مواردی مانند این‌ها را تجربه می‌کنند. سونوگرافی رحم در مدت زمان کوتاه انجام می‌شود و یک نوع سونوگرافی خارجی است و برای تمام بانوان باردار و غیر باردار می‌توان انجام داد.

سونوگرافی شکم

سونوگرافی شکم

سونوگرافی سقط جنین

پس از سقط جنین از سونوگرافی رحم برای بررسی وضعیت بانوان استفاده می‌شود. پزشک به بررسی سلامت رحم فرد و مطمئن شدن از خروج کامل جنین از این نوع سونوگرافی استفاده می‌کند.

سونوگرافی رحم و تخمدان در زمان پریودی

برای انجام سونوگرافی رحم و تخمدان در زمان پریودی فاکتور و المان‌های مختلفی را باید در نظر گرفت. یکی از دقیق‌ترین نوع سونوگرافی‌ها برای پی‌بردن به بیماری‌های رحمی و داخلی در بانوان استفاده از سونوگرافی واژینال است. این نوع از سونوگرافی را می‌توان در زمان پریودی انجام داد و از نظر پزشکی هیچ ممانعتی ندارد.

سونوگرافی واژینال از طریق دستگاهی به نام پروب انجام می‌شود، که این دستگاه با اندازه مناسب و روکش بهداشتی وارد واژینال شده و تصویربرداری را به طور دقیق انجام می‌دهد. سونوگرافی واژینال درد بسیار زیادی ندارد و در مورد عملکرد آن باید بدانید که ابتدا امواج صوتی با فرکانس بالا را وارد بدن می‌کند و سپس بازتاب آن را دریافت خواهد کرد.

نکات مهم انجام سونوگرافی واژینال در زمان پریودی

همان طور که گفته شد سونوگرافی واژینال در زمان پریودی مشکلی نخواهد داشت. لذا افراد می‌توانند با توجه به نظر پزشک اقدام به انجام این نوع از سونوگرافی کنند.

در انجام دادن سونوگرافی توجه به برخی از موارد بسیار ضروری است. مواردی از قبیل:

  • عدم استفاده از تامپون در انجام سونوگرافی: اگر در زمان پریودی از تامپون استفاده می‌کنید، بهتر است قبل از انجام سونوگرافی تامپون را خارج کنید.
  • عدم تاثیر بر نتایج: خونریزی قاعدگی بر نتایج سونوگرافی واژینال تاثیری ندارد و تصاویر به خوبی قابل مشاهده هستند.
  • آمادگی و راحتی بیمار: در زمان پریودی ممکن است بیماران احساس خجالت یا ناراحتی داشته باشند. قبل از انجام این سونوگرافی باید با پزشک خود مشورت کنند تا نکات لازم توسط پزشک به بیمار توضیح داده شود.
  • موارد ضروری: انجام سونوگرافی واژینال در زمان پریودی مانند بررسی مشکلات قاعدگی، دردهای شدید یا غیر‌معمول و تشخیص برخی از
    نکات مهم انجام سونوگرافی واژینال در زمان پریودی

    نکات مهم انجام سونوگرافی واژینال در زمان پریودی

    بیماری‌ها ضروری است.

 

نحوه انجام سونوگرافی واژینال در زمان پریودی

برای انجام سونوگرافی واژینال در زمان پریودی باید از مشاوره‌های پزشکی استفاده کنید. مهم‌ترین گام برای انجام آن آرامش است. باید بدانید هنگام سونوگرافی واژینال لباس‌های خود را از کمر به پایین از تن خارج کنید. بر روی تخت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید. پزشک از پروب استفاده نموده و سطح آن را پوشش می‌دهد. پزشک هنگامی که مبدل را در واژن قرار داد، اقدام به حرکت دادن آن از سمتی به سمت دیگر می‌کند. در نهایت تصویر دقیق از رحم، لگن  بر روی نمایشگر ظاهر می‌شود که می‌تواند تشخیص دقیقی را برای بیمار به همراه داشته باشد.

مزایای سونوگرافی واژینال

تشخیص دقیق‌تر مشکلات خانوادگی

انجام سونوگرافی واژینال در زمان پریودی به پزشک کمک می‌کند تا مشکلات قاعدگی را بهتر تشخیص دهد. مشکلاتی مانند درد شدید، بی نظمی‌های قاعدگی، خونریزی‌های غیرطبیعی می‌تواند در این زمان بهتر مورد بررسی قرار گیرند.

ارزیابی فیبروم‌ها و پولیپ‌ها

فیبروم‌ها و پولیپ‌های رحمی در زمان پریودی بهتر دیده می‌شوند. سونوگرافی واژینال می‌تواند به ارزیابی و به تشخیص اندازه و محل این توده‌ها کمک کند و برای درمان مناسب‌تر تصمیم گیری‌هایی صورت گیرد.

بررسی ضخامت آندومتر

ضخامت آندومتر یا پوشش داخلی رحم در دوره‌های مختلف قاعدگی تغییر می‌کند. بررسی ضخامت آندومتر در زمان پریودی می‌تواند مشکلاتی مانند هایپرپلازی آندومتر را تشخیص دهد.

تشخیص کیست‌های تخمدان

کیست‌های تخمدان در زمان پریودی واضح‌تر قابل مشاهده هستند. این نوع از سونوگرافی می‌تواند به شناسایی کیست‌ها و ارزیابی اندازه و نوع آن کمک کند.

ارزیابی مشکلات ناباروری

برای زنانی که مشکل ناباروری دارند، انجام سونوگرافی واژینال در زمان پریودی می‌تواند اطلاعات مفیدی در مورد وضعیت رحم و تخمدان‌ها ارائه دهد و به درمان بهتر کمک کند.

عوارض ناشی از انجام سونوگرافی در زمان پریودی

انجام سونوگرافی واژینال در زمان پریودی هیچ عوارض خاصی ندارد. در این فرایند از هیچ اشعه مخرب و آسیب ‌رسانی استفاده نمی‌شود. همچنین تجهیزات مورد استفاده از این سونوگرافی از بهداشت و امنیت بالایی برخوردار است. لذا به جرئت می‌توان گفت هیچ عوارضی برای افراد به همراه نخواهد داشت.

امنیت سونوگرافی واژینال به اندازه‌ای است که در بسیاری از موارد برای مادران باردار نیز ضرورت دارد. بسیاری از پزشکان متخصص برای پی بردن به سلامت نوزادان در برخی از شرایط خاص از این سونوگرافی استفاده می‌کنند. مهم‌ترین راه برای انجام موفقیت آمیز سونوگرافی واژینال دریافت مشاوره‌های تخصصی از پزشکان مجرب در این زمینه است.

عوارض ناشی از انجام سونوگرافی در زمان پریودی

عوارض ناشی از انجام سونوگرافی در زمان پریودی

سخن پایانی

برای انجام سونوگرافی رحم و تخمدان و انواع دیگر سونوگرافی می‌توانید به کلینیک تخصصی  دکتر مسعود طاهری مراجعه نمایید. سونوگرافی و رادیولوژی دکتر طاهری در اصفهان با استفاده از به روزترین دستگاه‌ها و به کارگیری متخصصین مجرب انواع مختلف سونوگرافی‌ها را در این مرکز برای بیماران انجام می‌دهند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *